top of page

Gezonde paling in ’t groen met lichte kruidenjus – Power2Move

Paling in ’t groen is een typisch Vlaams gerecht, maar vaak zwaar en vet.

Met een paar slimme keuzes maak je er een lichtere en gezondere versie van.


In deze Power2Move-variant gebruiken we magere vi, gecombineerd met een lichte jus.


Traditioneel:

paling met kruiden, vaak zware saus.


Power2Move-versie:

magere vis (bv. kabeljauw of zalm), lichte kruidenjus.


Ingrediënten (4 pers.)

  • 600 g kabeljauw of zalm (MSC)

  • 2 handen spinazie

  • 1 bosje peterselie

  • 1 bosje kervel

  • 1 sjalot

  • 200 ml groentebouillon (natriumarm)

  • 1 el olijfolie

  • Citroensap


Bereiding

  1. Mix spinazie en kruiden met bouillon tot een groene jus.

  2. Stoof sjalot kort, voeg jus toe.

  3. Pocheer vis zachtjes in saus.

  4. Werk af met citroen.


👉 Gezond voordeel: veel omega-3, frisse kruiden en geen zware boter- of roomsaus.

Opmerkingen


bottom of page