Vlaamse Asperges “op Vlaamse wijze” – Gezonde versie
- Power2Move.be

- 25 aug
- 1 minuten om te lezen
Asperges op Vlaamse wijze zijn een culinair erfgoed. Maar wat als je dit heerlijke lentegerecht lichter en voedzamer maakt?
In plaats van de klassieke gesmolten boter gebruiken we een frisse yoghurtsaus met olijfolie en citroen. De asperges worden gestoomd voor een optimale smaak en voedingswaarde. Zo hou je de authentieke Vlaamse beleving, maar met 70% minder vet. Perfect voor wie gezond ouder wil worden zonder in te boeten op smaak.
Traditioneel: gekookte asperges met boter en ei.
Power2Move-versie: gestoomde asperges, gekookt ei met yoghurt-citroen saus.
Ingrediënten (4 pers.)
1 kg witte asperges
4 eieren (hardgekookt)
2 el magere yoghurt
1 el citroensap
1 el olijfolie
Peterselie, zout, peper
Bereiding
Schil asperges en stoom ze 8–10 min.
Hak eieren fijn.
Meng yoghurt, olijfolie en citroen tot lichte saus.
Serveer asperges met ei en saus, bestrooid met peterselie.
👉 Gezond voordeel: klassieke smaak, maar 70% minder vet dan met gesmolten boter.




Opmerkingen